Янукович – не воїн світла, а світло в кінці тунелю

Субота, 8 липня 2006, 12:54

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович на всеукраїнському форумі депутатів усіх рівнів назвав перші кроки, які має здійснити новосформована парламентська більшість.

Одним з перших кроків він назвав прийняття антикорупційного законодавства, а також закону про основи внутрішньої і зовнішньої політики.

За його словами, окремим пунктом у цьому законі повинні бути виписані відносини з Російською Федерацією. Янукович також підкреслив важливість визначення чітких принципів кадрової політики.

Серед інших "гарячих" проблем, над якими має намір працювати коаліція, Янукович назвав питання міжконфесійних і міжнаціональних відносин, мови, проблему вступу України в НАТО. Він також відзначив необхідність прийняття законів про президента, про Кабінет міністрів, про опозицію і про систему виборів в Україні.

Він також закликав учасників форуму підтримати ідею створення конгресу регіонального і місцевого самоврядування в Україні як консультативно-дорадчого органа.

За його словами, необхідно якнайшвидше прийняття закону про місцеве самоврядування і місцеві адміністрації.

Крім того, він відзначив необхідність доопрацювання закону про місцевий референдум, а також про український і місцевий референдум.

Янукович також висловився за "негайне" продовження конституційної реформи, зокрема, за якнайшвидше прийняття закону про внесення змін до Конституції, що стосуються місцевого самоврядування.

У свою чергу голова Верховної Ради Олександр Мороз, виступаючи на форумі, відзначив, що до настання парламентських канікул парламент може направити на розгляд Конституційного суду даний законопроект і уже восени прийняти його на сесії Верховної Ради.

Янукович також охарактеризував політичну ситуацію, яка склалася в Україні протягом двох років. "Після двох довгих років перманентної політичної кризи, громадянського протистояння, сподівань і розчарувань Україна нарешті побачила світло в кінці тунелю", - сказав Янукович.

"Результатом нашої спільної боротьби за майбутнє держави, за злагоду і громадянський мир стала нова конфігурація сил у Верховній Раді, яка створює хороше підґрунтя для якнайшвидшого початку роботи вищого законодавчого органу держави і виконавчої влади", - додав лідер Партії регіонів.

За його словами, ввечері 6 липня "в новітній історії України фактично було започатковано новий етап її розвитку, з відомих причин перерваний восени 2004 року".

"Практично два роки країна жила у стані непевності і глибокого розколу. Не зважаючи на те, що Партія регіонів перемогла на виборах, її вперто ігнорували. Зрозуміло, ми не могли погодитися з тією роллю, яку відводила нам помаранчева коаліція... але сьогодні нарешті можна сказати, що дорога до відродження, до нормального життя і об'єднання країни відкрилася", - сказав він.

"Час революцій і мітингів закінчився. Прийшов час переходити до спокійних дій", - заявив Янукович.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...