Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жириновський бачить Київ округом у складі Росії

Субота, 8 липня 2006, 15:25

Віце-спікер Держдуми Росії Володимир Жириновський виступає за територіальний розкол України.

"Україна повинна розділитися", - заявив Жириновський в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда", опублікованому в п'ятницю.

"Тому що там (в Україні) дві третини людей православні і вони хочуть бути з Росією. Вони з нами зв'язані і російською мовою, і економічно. Їх незаконно від нас відокремили", - сказав він.

"А "помаранчеві" почувають себе окремим народом. Заради Бога, нехай відокремлюються. У них є п'ять областей: Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська і Волинська. Нехай там і живуть. І всім буде добре", - вважає Жириновський.

Відповідаючи на питання, що буде з іншою частиною України, він сказав: "Увійде до складу Росії. Якщо відокремиться весь південь і схід (це 30 мільйонів чоловік), можна буде зробити три федеральних округи: Київський, Харківський і Одеський".

Говорячи про ситуацію у Верховній Раді Україні, Жириновський відзначив, що "якщо "помаранчева" коаліція розколеться, "Партія регіонів" у стані провести свого прем'єр-міністра. Це може бути Янукович. А Тимошенко залишиться в опозиції. У неї доля Явлінського. "Помаранчеві" ніколи не домовляться. Тому що у всіх свої амбіції".

Як відомо, Жириновському, а також депутатові Держдуми Костянтину Затуліну заборонений в'їзд в Україну.

РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування