Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поставив Януковичу умову прем’єрства

Субота, 8 липня 2006, 18:05

Президент Віктор Ющенко внесе на розгляд парламенту кандидатуру прем’єр-міністра лише після того, як буде відновлено діяльність Конституційного Суду.

"Для формування уряду залишається три тижні. На розгляд президента коаліція має подати кандидатуру прем’єр-міністра. Однак я подам її в парламент лише тоді, коли буде відновлено діяльність Конституційного Суду", - сказав він у радіозверненні в суботу.

Ющенко зазначив, що "бере до відома" рішення Верховної Ради про обрання спікера. "Разом з тим, я вважаю, що не може бути голови Верховної Ради поза коаліцією. Тому я ініціював політичні консультації з усіма фракціями парламенту", - сказав він.

Ющенко також підкреслив, що його позиція щодо внутрішньої та зовнішньої політики України залишається незмінною.

"Реваншу кучмізму не буде. Країна рухатиметься до Європейського Союзу. Обраний внутрішньо- і зовнішньополітичний курс залишиться незмінним", - сказав президент.

"Ми не звернемо зі шляху, який обрали. Наші політики вчаться тому, чого не вміли – домовлятись чесно, відкрито і відповідально", - зазначив він.

Ющенко також сказав, що "цього тижня події в парламенті показали, наскільки вразливою є українська демократія. Вразливою до політичних ігор та інтриг".

"Протягом трьох місяців формування коаліції ми виробили засади нової демократичної політичної культури. Тепер вони повинні стати правилом для українських політиків", - вважає президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування