Російські спецслужби контролюють українську владу?

Вівторок, 1 серпня 2006, 10:25

Російські спецслужби контролюють український парламент і уряд.

Таку думку висловив екс-начальник головного розвідуправління СБУ Олександр Скіпальський в інтерв'ю, опублікованому в газеті "Дело".

"Російські спецслужби працюють набагато ефективніше і професійніше наших спецслужб. Вони, безумовно, працюють і в Україні і на досить високому рівні, причому дуже делікатно", - сказав він.

"Росіяни мають великий успіх, майже цілком контролюючи наш парламент, уряд, Збройні сили. Вплив на українську політику російської й американської розвідок складає 90% на 10%", - підкреслив Скіпальський.

У той же час він вважає, що президент Віктор Ющенко, "у силу відомих подій, приділяє СБУ найменше всіх попередніх президентів уваги".

За його словами, секретаріат президента кілька місяців не читає матеріали, що готують розвідки.

"Теперішні події — наслідок такої зневаги. МЗС, через амбіціозності його керівника, теж не має потреби в послугах СБУ і розвідок. У результаті спецслужби України на сьогоднішній день працюють на 20% від свого потенціалу, та й то цю роботу використовують мінімально", - сказав він.

Скіпальський також розповів, що під час перебування Віктора Медведчука головою адміністрації президента, у СБУ його не любили. "Він був одним з тих, хто крім бажання Кучми штучно випускав із пляшки "джина протистояння "Схід-Захід України", - сказав Скіпальський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...