Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Круглий стіл розпочнеться о 14? "Нашоукраїнець" дозволяє Ющенку розпустити Раду

Вівторок, 1 серпня 2006, 10:59

Проведення круглого столу заплановано розпочати після 14.00.

Про це у вівторок на прес-конференції у Києві повідомив народний депутат з фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук.

"Пропонували (провести круглий стіл) після обіду – десь після другої", - сказав Катеринчук, відповідаючи на запитання, коли заплановано провести круглий стіл.

Він підкреслив, що під час цього круглого столу буде продовжено консультації між політичними силами і обговорення можливості підписання Універсалу національної єдності.

Катеринчук також зауважив, що "Наша Україна" напрацювала і подала свої пропозиції до проекту цього документа.

У вівторок прес-служба президента повідомила, що час продовження круглого столу буде визначено після ознайомлення президента Віктора Ющенка з проектом універсалу, який завершила розробляти робоча група.

Катеринчук також вважає, що на сьогоднішній день у президента є всі юридичні і політичні підстави для розпуску парламенту.

На його думку, юридичною причиною є те, що Рада в 60-денний термін не сформувала новий Кабінет Міністрів.

Крім того, за словами Катеринчука, політичною підставою для розпуску парламенту є той факт, що деякі політики після обрання в Раду змінили свої позиції, яку раніше підтримали їхні виборці.

Катеринчук відзначив, що в такому випадку необхідно дати виборцям можливість ще раз проголосувати і підтвердити або не підтвердити підтримку тієї чи іншої політичної сили.

Депутат також відзначив, що так звана "широка коаліція" не зможе стати коаліцією загальнонаціональної єдності.

Відповідаючи на питання, яка з політичних сил може піти на поступки заради підписання Універсалу національної єдності, Катеринчук висловив прогноз, що на поступки може піти Партія регіонів, зокрема, у питанні федералізму України.

За матеріалами Обком, УНІАН, Українських новин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування