Людина Мороза вважає, що Ющенко не має права розпускати паралемнт

Вівторок, 1 серпня 2006, 13:43

Постійний представник Верховної Ради в Конституційному Суді Анатолій Селіванов вважає, що президент не має права розпускати парламент.

"Ймовірне застосування права президента на дострокове припинення повноважень Верховної Ради за існуючих правових умов буде грубим порушенням главою держави визначених Конституцією виключних підстав та процедур щодо дострокового припинення повноважень парламенту", - зазначив Селиванов, слова якого наводить прес-служба Верховної ради.

"Припинення президентом України повноважності дієздатної Верховної Ради України буде розглядатися як зловживання наданим йому Конституцією України правом", - наголосив Селіванов.

За його словами, президент має право розпускати парламент "тільки за встановленим фактом існування втрати умов повноважності і бездіяльності парламенту, неможливості сформувати коаліцію депутатських фракцій та іншого.

Він також наголосив, що президент не може реалізувати право на розпуск парламенту, якщо конституційною більшістю народних депутатів сформовано коаліцію депутатських фракцій у Верховній Раді у відведені Конституцією терміни.

А також якщо коаліція вживає "всі залежні від неї заходи" щодо формування Кабінету Міністрів.

"Зокрема внесені відповідні подання главі держави, а також, якщо пленарні засідання Верховної Ради тривають і на них приймаються закони та вирішуються інші питання, які віднесені до виключних повноважень єдиного органу законодавчої влади в Україні", - йдеться у повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування