Людина Мороза хоче, щоб Турчинов відповів Мельниченку

Середа, 2 серпня 2006, 10:29

Соціаліст Іван Бокий заявляє, що минулого року екс-майор Держохорони Микола Мельниченко звертався до тодішнього голови СБУ Олександра Турчинова щодо можливості провокацій на адресу Олександра Мороза.

"Мельниченко ще в березні минулого року писав заяву на Турчинова щодо провокаційних заяв Гольдфарба (директора Фонду громадських свобод Бориса Березовського). Ця заява не була розслідувана", - сказав Бокий з трибуни Верховної Ради у середу.

У зв’язку з цим депутат звернувся з запитом до Генпрокуратури та СБУ для того, щоб вони розслідували, "чому заява Мельниченка до голови СБУ залишилася без увагу, чому сьогодні одні і ті ж сили, які пов’язані з деякими державними діячами продовжують цькувати Мороза і шукати винних у вбивстві Гонгадзе не там, де вони є".

Як відомо, у вівторок Фонд громадських свобод надав у розпорядження Генпрокуратури офіційні свідчення свідка, який стверджує, що вбивство журналіста Георгія Гонгадзе було вчинено на замовлення нинішнього спікера Верховної Ради Олександра Мороза і глави російської "Альфа-Груп" Михайла Фрідмана.

Водночас пізніше ГПУ відповіла, що передані Гольдфарбом не містять об’єктивних даних про причетність Мороза до замовлення вбивства журналіста.

У своєму виступі Бокий назвав версію Гольдфарба про причетність Мороза до замовлення вбивства Гонгадзе "дикою".

"Невипадково такі версії з’являються в переломні дні. Комусь дуже хочеться, щоб зараз пролунали такі провокації. Не має ні граму правди в цьому", - сказав Бокий.

На його думку, ці заяви свідчать про те, що в Україні "є сильні світу сього, які б не хотіли знати правду щодо загибелі Гонгадзе".

"Мороз і Верховна Рада комусь дуже заважають повернути тоталітаризм, коли людину можна було спокійно вбити. Ідеться про далекосяжні плани. Якщо сьогодні у когось з невеликого розуму виникне ідея розпустити Верховної Ради, то зрозуміло, що вчорашня провокація і те, що не було розглянуто заяву Мельниченка, все лягає в одну колію – боротьби з демократією і утвердження влади однієї людини", - сказав Бокий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування