ЧОРНОВІЛ ОБІЦЯЄ ЗНАЙТИ 300 ГОЛОСІВ ДЛЯ ІМПІЧМЕНТУ ЮЩЕНКА

Середа, 2 серпня 2006, 11:08

Регіонал Тарас Чорновіл вважає, що у разі необхідності у Раді вистачить голосів, щоб почати процедуру імпічменту президенту.

"Я переконаний, що в той момент, коли розпочнеться процедура імпічменту цих 300 голосів (необхідних для початку процедури) дуже швидко з'явиться, навіть при нинішньому складі Верховної Ради", - сказав він журналістом у залі в середу.

Водночас він наголосив, що рішення щодо імпічменту не ухвалювалось Партією регіонів.

В інтерв’ю 5 каналу Чорновіл вкотре наголосив: "Я думаю, це моє особисте переконання, що якщо президент приступить Конституцію, ми почнемо процедуру імпічменту".

При цьому депутат зазначив, що для оголошення процедури імпічменту потрібен лише формальний висновок Конституційного суду і Партія регіонів готова голосувати за його формування.

"На цьому тижні ми збираємось голосувати за суддів КС", - сказав він.

На питання, які будуть перші кроки Партії регіонів у разі розпуску президентом парламенту, Чорновіл відповів: "Спочатку ми зберемося на фракційне засідання, де ми ухвалимо рішення, і вони будуть достатньо жорсткими, судячи з настроїв, які є сьогодні".

Він також повідомив, що у Партії регіонів поки не знають результатів зустрічі її лідера Віктора Янукович з президентом Віктором Ющенком, яка відбувалася у вівторок протягом дев’яти годин.

"Про що говорили в секретаріаті і які результаті невідомо. У нас що не було зустрічі з лідером. Але відомо, що був шантаж, тиск, спроби викривити нашу позицію", - сказав Чорновіл.

Водночас він зазначив, що "є дуже висока надія, що у середу буде підписано універсал і внесено кандидатуру Янукович на прем’єра".

На питання, чи може він спрогнозувати подальші дії президента Ющенка, Чорновіл відповів: "Я не читаю Фрейда, прогнозувати, що робитиме Ющенко я не можу, бо для цього треба читати Фрейда, Мазуха і Маркіза де Сада одночасно".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування