Регіонам потрібна "Наша Україна", щоб знешкодити СПУ і КПУ

Середа, 2 серпня 2006, 12:39

Партія регіонів виступає за створення широкої коаліції, щоб жодна партія не мала "золотої акції".

Про це заявив депутат Тарас Чорновіл, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ми розуміємо, що коаліція може виявитися під серйозною загрозою, може виникнути спокуса в партнерів, щоб почати диктувати свої умови, причому у твердій формі", - зазначив він.

Поява ще однієї партії, за словами депутата, може створити умову, коли ніхто не зможе використовувати "золоту акцію".

"Тому що вихід будь-якої фракції, крім Партії регіонів, не призводить до ліквідації коаліції. Так що це був усе-таки момент стійкості коаліції, яка при великій політичній різновекторності зможе все-таки діяти і давати результат", - відзначив Чорновіл.

Ще одним проблемним моментом депутат назвав відносини з президентом.

"Є побоювання тупого неаргументованого ветування всіх законів, що буде вносити наша коаліція. Це ветування найважливішого закону про державний бюджет та інші речі", - сказав депутат.

"Але якщо президент перегне палицю, я сподіваюся, він зрозуміє, що перегинання палиці призведе до того, що він зникне з політичної орбіти, почнеться процедура імпічменту, інші політичні кроки, які призведуть до того, що вже після цього з ним рахуватися не доведеться", - підкреслив Чорновіл.

У той же час, за його словами, Партія регіонів поки що "намагається дотримуватися доктрини партії миру, а не партії війни".

"Якщо він нас змусить, то, напевно, на цю війну доведеться підти", - додав Чорновіл.

Депутат сподівається, що президент усе-таки внесе кандидатуру.

За його словами, президент вносячи кандидатуру прем'єра розраховує мати "серйозний блок впливу на коаліцію, на майбутній уряд".

"Ми пішли йому багато в чому на зустріч. Пішли на те, що ми згодні велику кількість міністерських посад віддати "Нашій Україні", погоджувалися на те, що ряд зон відповідальності, які перепадають коаліції, частина силових структур та інші, виявляться під значним впливом президента", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування