ЮЩЕНКО ЗРОБИВ ПРЕЛЮДІЮ ДО РОЗПУСКУ ПАРЛАМЕНТУ

Середа, 2 серпня 2006, 17:34

Президент Віктор Ющенко вважає, що ініційований ним загальнонаціональний круглий стіл не досяг своєї мети.

Про це він заявив на зустрічі з керівниками парламентських фракцій з приводу розпуску парламенту.

"Універсал, на жаль, не підписано. Провідні п’ять політичних сил України не знайшли розуміння в ключових пріоритетах Конституції України, в ключових пріоритетах національного розвитку. Це найбільш турбує", – сказав Ющенко.

Він відзначив, що ініціював круглий стіл, щоб вирішити питання мови, безпекової та зовнішньої політики.

"Ці питання вивели мене на ініціювання круглого столу, щоб політики обговорили свої позиції – збігаються вони чи не збігаються в цьому питанні", - відзначив він.

"Ви є свідками як останнім часом ми багато ночей ночували тут, вели полеміку до останнього по кожній з цих позицій – як зберегти конституційний статус мови, засади безпекової політики, політики інтеграції і багато інших речей", - зазначив президент.

"У мене склалося враження, що цей діалог був надзвичайно потрібний суспільству і нам. Ми досягли більшого рівня порозуміння, ніж до проведення цих консультацій", - додав він.

На думку президента, це свідчить про те, що більшість питань можуть бути вирішені.

"Вчора на 11 вечора здавалося, що ми зняли всі питання за цим столом, де зустрілися представники усіх політичних сил, що брали участь у роботі. Я був оптимістичний, що ми знаходимося на правильному і успішному шляху", - сказав Ющенко.

Однак, за його словами, середа показала, що це було "помилкове уявлення".

"Я не розумію, на яких мотивах було скасовано учорашні домовленості і сьогодні ми опинились в ситуації, яку мали за кілька тижнів до початку пермовин", - зазначив президент.

У зв'язку з цим він нагадав, що Україна опинилася в ситуацію, коли уряд відсутній більше 60 днів.

"Я поважаю те, що було зроблено багато зусиль, щоб парламент і президент свої конституційні терміни використали. Парламент пройшов свою дорогу, президент – свою", - наголосив Ющенко, висловивши жаль, що політики не виробили "узгодженої політики з низки конституційних пріоритетів".

На цьому промова Ющенка до учасників круглого столу, передана на телеканали, обірвалася.

Водночас Ющенко зауважив, що був і залишається переконаний , що "пошук порозуміння є основним обов'язком врегулювання тих резонансних питань, що дестабілізують суспільство".

"Це обов’язок політичних сил. Політичні партії робляться для того, щоб не допускати кризи, а якщо вони (кризи) створені, то виходити з них ", - сказав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування