ЮЩЕНКО, МОРОЗ І ЯНУКОВИЧ РАТИФІКУВАЛИ УНІВЕРСАЛ

Четвер, 3 серпня 2006, 02:14

Президент Віктор Ющенко підтвердив, що Універсал національної єдності ратифікували він, спікер Олександр Мороз і лідера Партії регіонів Віктор Янукович.

"На момент нашої з вами розмови почалась ратифікація Універсалу. На цей момент цей Універсал підписав спікер парламенту, лідер Партії Регіонів, лідер "Нашої України", прем’єр-міністр України і президент", - сказав Ющенко на брифінгу в ніч з середи на четвер.

За його словами, "до ранку до цього документу приєднаються й інші".

"Завтра офіційне підписання універсалу і я готовий буду дати детальні коментарі навколо цих речей", - зазначив Ющенко.

Ющенко пояснив своє прагнення до підписання універсалу тим, що для нього як президента для реалізації програми, з якою він переміг, важливо підтримання зовнішньополітичного курсу, інтеграція в євроатлантичні структури і ЄЕП "різношвидкісна та різноглибинна". А також прагнення до вступу до СОТ.

"Я був оптимістом, що універсал принесе відповіді, що стосується єдності України, бо переконаний, що в дійсності Україну ніхто не хоче ділити, не хоче федералізму і сепаратизму", - сказав Ющенко.

За його словами, проблеми, що стосувалися цих питань були лише "спекуляціями".

"Сили повинні публічно відмовитись від них. Я хотів це оголосити, зафіксувати і взяти за основу курсу", - наголосив він і пояснив, що це стосується питань внутрішнього курсу, проблематика мовної політики, земельного питання й інше.

"Ці речі беруться за основу дій коаліції, якою б вона не була, та уряду, не залежно від того, яким він буде", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News