Політолог побачив, як Ющенко перестав бути "помаранчевим"

Четвер, 3 серпня 2006, 11:33

Рішення президента Віктора Ющенка внести кандидатуру лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра - єдино правильне.

Таку думку висловив в інтерв'ю РИА Новости в четвер директор Київського інституту проблем управління Кость Бондаренко.

"Ющенко з президента "помаранчевої" України став президентом всієї України. Цей крок поставив остаточну крапку в процесі розподілу України на два табори", - підкреслив експерт.

"Президент ухвалив єдино правильне рішення в сформованій ситуації. Він не пішов на конфронтацію, не пішов на повторні вибори, розуміючи, що вони тільки зміцнять позиції Партії регіонів", - відзначив політолог.

За словами Бондаренка, у такий спосіб "Ющенко простягнув руку своїм політичним опонентам, хоча й змушено, без щирості".

Бондаренко думає, що, швидше за все, у фракції пропрезидентського блоку "Наша Україна" відбудеться розкол.

"Частина людей від "Нашої України" відійде до блоку Юлії Тимошенко або буде створювати новий політичний проект. Інша частина візьме участь у створенні урядових структур", - вважає політолог.

На його думку, БЮТ у сформованій ситуації буде "апелювати до народних мас, збирати майдани, але навряд чи це буде ефективно".

Політолог висловив сподівання, що новому уряду на чолі з прем'єром Януковичем вдаться налагодити добросусідські стосунки з Росією і вирішити цілу низку складних питань, зокрема, в енергетичній галузі.

"Я думаю, що Віктор Янукович зможе знайти спільну мову з російськими колегами, зокрема, в енергетичних переговорах, у переговорах про постачання газу", - сказав Бондаренко.

Як відомо, у ніч з середи на четвер Ющенко оголосив про своє рішення внести кандидатуру Януковича на посаду прем'єр-міністра у Верховну Раду, таким чином, знявши питання про можливий розпуск парламенту.

Зранку подання на Януковича було внесено в парламент і роздано депутатам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування