Симоненко готовий працювати зі своїми антиподами

Четвер, 3 серпня 2006, 13:18

Лідер Компартії Петро Симоненко заявляє, що президент Віктор Ющенко через Універсал намагається нав'язати суспільству політичну волю однієї партії – "Нашої України".

"Фактично, через Універсал Ющенко та його оточення намагаються зробити "помаранчеву" ідеологію державною", - цитує прес-служба партії слова Симоненка.

"Універсал національної єдності може розглядатися лише як декларація намірів щодо цивілізованого вирішення болючих суспільно-економічних питань", - підкреслив він.

За словами Симоненка, не можна розглядати цей документ, як альтернативу коаліційному договору "або підміняти ним закон про засади внутрішньої та зовнішньої політики".

Лідер КПУ також зазначив, "те, що президент до останнього затягнув процес внесення кандидатури на посаду прем'єра від антикризової коаліції зайвий раз підтверджує його небажання підкоритися закону і відмовитися від тих владних повноважень, яких його позбавили зміни до Конституції".

Він зазначив, що комуністи будуть відстоювати ті ідеали, за які проголосували їхні виборці.

"А спроби президента силоміць примусити всіх сповідувати "помаранчеві" погляди, не сприяють об'єднанню суспільства і приречені на поразку", - зазначив лідер партії.

"Ми готові на співробітництво в парламенті і уряді з нашими ідеологічними антиподами. І це ми підтвердили, підписавши антикризову коаліційну угоду", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News