Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПЕРЕДСМЕРТНУ ЗАПИСКУ КРАВЧЕНКА ПИСАВ НЕ ВІН?

П'ятниця, 4 серпня 2006, 13:48

Депутат, екс-глава управління з боротьби з організованою злочинністю вважає, що передсмертна записка екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка написана не його рукою.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Факти".

"У газетах я бачив фотографію передсмертної записки. Це не почерк Кравченка - я прекрасно знаю почерк Юрія Федоровича, багато років з ним проробив", - відзначив Джига.

За його словами, він постійно дзвонив Кравченку перед смертю.

"Йому немов не вистачало спілкування. Він дуже переживав, говорив: "Знайдуть двох відморозків, і ті дадуть свідчення проти мене... Треба ж владі відзвітуватися про розкриття резонансної справи", - процитував слова Кравченка Джига.

"Коли заарештували Пукача, він дуже хвилювався, побоювався, що того чимось напоять або ще як-небудь повпливають і він дасть свідчення на Юрія Федоровича. Що той нібито давав указівки про стеження за журналістом (Гонгадзе)", - додав він.

Останній раз Джига передзвонив Кравченка, почувши, що він утік від прокуратури в Росію.

"Я йому подзвонив. "Ви де?" - запитую. - "Як де? Вдома. Завтра мене викликають", - говорить. Я йому раджу: "Йдіть, не бійтеся, ви ж ні в чому не винні". Він мені відповів, що усе розуміє і збирається піти. А вранці - таке лихо", - розповів екс-підлеглий Кравченка.

Джига упевнений, що за Кравченком велося зовнішнє спостереження і вимагає розслідувати цей факт.

Також він розповів про те, що дружина Кравченка зайшовши в гараж після його смерті знайшла там чужі сліди і натоптаний сніг.

"День видався сніжний, і було гарно видно дуже багато чужих слідів. Але ж вона зайшла в гараж, коли там нікого, крім чоловіка, не було. Крім того, у пресі проскочила інформація про те, що на правій руці Кравченка були зламані два пальці", - розповів Джига.

За словами Джиги, Кравченко не вів свого розслідування справи Гонгадзе.

Він також скептично оцінив версію, що замовлення на Георгія Гонгадзе "ішло по лінії Юрій Дагаєв - Едуард Фере (керівник апарата міністра внутрішніх справ у той час)".

"Важко що-небудь сказати. Фере був досвідченим і запеклим сищиком, вважався вчителем Кравченка. Він не мав адміністративних повноважень давати вказівки, хоч був при Юрієві Федоровичу дуже впливовим", - відповів він.

Джига називався депутатами-"регіоналами" одним із претендентів на посаду міністра внутрішніх справ, поки цю квоту не віддали президентові.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування