Піскун розповів, як він хотів "розірвати "любих друзів"

П'ятниця, 4 серпня 2006, 16:25

Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що посада генпрокурора коштує від 50 до 100 мільйонів доларів.

"З погляду будь-якої політичної сили посада генерального прокурора коштує дуже дорого. Хтось оцінює її в $50 млн., хтось — у $100 млн.", - сказав Піскун в інтерв'ю "Контрактам".

На питання, у що обійшлася ця посада для Олександра Медведька, Піскун відповів:

"Наскільки мені відомо, пан Медведько вчився на одному курсі з заступником генпрокурора Віктором Шокіним, який дружить з Петром Порошенком вже років двадцять. Не виключаю, що Шокін звернувся до Порошенка, а той, у свою чергу, до президента з проханням призначити Медведька на посаду генпрокурора".

"До речі, самого Шокіна було призначено моїм заступником у 2002 р. саме за вимогою "Нашої України" — це була своєрідна плата за підтримку моєї кандидатури в парламенті. Ще одного заступника — Сергія Винокурова — мені рекомендували комуністи. У такий спосіб під час призначення я одержав 353 голосів народних депутатів", - додав Піскун.

На питання, як прокурори можуть впливати на чиновників, він відповів:

"Як завгодно! Наприклад, у мера міста є великий бізнес, а на когось з його рідних колись завели кримінальну справу. Звичайно, мер буде йти на певні поступки прокурору — і землю відведе в разі потреби, і приміщення здасть в оренду. Типовий український політик-чиновник-бізнесмен — по вуха у бруді, от прокурор і тримає його за ці вуха".

Піскун також розповів, що за час його перебування на посаді генпрокурора в нього склалися "робочі відносини" із прем'єром Юлією Тимошенко.

"Із прем'єром Тимошенко я зустрічався тричі: двічі — на засіданні Кабміну, втретє — у лісі, на одній державній дачі, де обговорювали можливість моєї відставки", - сказав він.

Піскун також заявив, що якби президент Віктор Ющенко не звільнив його з посади, "Наша Україна" одержала б на виборах не більше 3% голосів.

"Я розірвав би на шматки "любих друзів" за те, що вони, прийшовши до влади, зрадили Майдан і громадян України", - сказав він.

За словами Піскуна, він вирішив увійти до Партії регіонів, "зрозумівши, що помаранчева влада небезпечна для держави".

"Я подзвонив Януковичу і запропонував зустрітися. Я приїхав до нього в обумовлене місце, і в присутності ще однієї людини виклав прохання про включення до списку ПР. Віктор Федорович відповів, що мене зняв з посади президент, і він не хоче чути від голови держави дорікань, що ПР підбирає тих, кого вигнали з влади. Я сказав, що переживаю, щоб оточення президента його не підставило, і мені потрібен імунітет депутата, щоб зі мною нічого не сталося. Янукович визнав мої аргументи логічними", - сказав Піскун.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування