Азаров виведе Івченка на чисту воду?

Понеділок, 7 серпня 2006, 11:53

Віце-прем'єр Микола Азаров має намір розібратися в причинах доведення до банкрутства НАК "Нафтогаз", а також у тому, куди іде газ, видобутий в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дело".

Ми нічого не обіцяємо, крім одного: детально розібратися, хто і чому втягує наш паливно-енергетичний сектор у кризу", - заявив Азаров.

"Насамперед ми перевіримо обґрунтованість нинішнього підвищення тарифів. Перевіримо, чому і куди іде наш власний газ, який ми добуваємо в розмірі більше 20 млрд. кубометрів і якого, по ідеї, має вистачати на забезпечення всього житлового сектора", - відзначив він.

За його словами, собівартість видобутку українського газу в п'ять разів нижча, ніж ціна, за якою колишній уряд вирішив продавати його населенню.

Також Азаров має намір "детально розібратися", чому НАК "Нафтогаз України", який "ще півтора роки тому був дуже прибутковим і ефективним підприємством, сьогодні практично став банкрутом".

"Куди пішли колосальні кредити, і чиї дії поставили цю прибуткову компанію на межу виживання? Ми обов'язково розберемося, за якими схемами сьогодні реалізується газ, хто конкретно на цьому зараз наживається і чому держава втрачає енергоресурси", - пообіцяв віце-прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News