Янукович не подарує Україні "диво"?

Понеділок, 7 серпня 2006, 12:31

Першочерговими діями уряду Віктора Януковича будуть девальвація гривні, повернення до старих нижчих тарифів на житлово-комунальні послуги та лобіювання великого бізнесу.

Таку думку висловлюють економічні експерти, повідомляє 5 канал.

Вони вважають, що, виконуючи передвиборні обіцянки, лідеру Партії регіонів та його команді доведеться перевести керування економікою на ручний режим.

При цьому фахівці відзначають, що "економічного дива найближчим часом в Україні не станеться".

На їх думку, новий уряд замість соціального захисту населення, насамперед піклуватиметься про інтереси великого бізнесу.

"Найпростіший спосіб підтримати вітчизняних експортерів - девальвувати гривню", - зазначається у повідомленні каналу.

"Неозброєним оком неважко побачити, що понад 50% українського експорту становлять металопродукти та сировина, саме ті галузі економіки, на яких "спеціалізується" бізнесова частина Партії регіонів", - зазначив експерт Олександр Сабодаш.

"Для зниження собівартості їхньої продукції через підвищення продуктивності, шлях девальвації гривні виглядає набагато простішим та дешевшим, бо "субсидію" від такого кроку можна отримати з кишені кожного українця", - додав він.

Однак девальвація гривні неможлива без втягування Національного банку в політичні конфлікти, адже голова НБУ Володимир Стельмах є прихильником стабільного курсу національної валюти.

Його протистояння з новим урядом може призвести до погіршення міжнародної репутації України, зазначається у повідомленні телеканалу.

За прогнозами банкірів, новий курс Кабміну може обернутися здешевшенням гривні до рівня 5,15 -5,20 за один долар.

Однак фінансист Олена Олійник вважає, що "курсових коливань найближчим часом не буде".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування