Мороз поїхав у Крим, а Янукович засяде з міністрами

Понеділок, 7 серпня 2006, 16:33

Голова Верховної Ради Олександр Мороз перебуває у відпустці в Криму.

Про це в понеділок повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу парламенту.

При цьому очікується, що спікер повернеться в Київ до Дня незалежності.

У той же час передбачається, що після представлення в понеділок нового складу Кабміну прем'єр Віктор Янукович проведе зустрічі з міністрами щодо планування роботи уряду.

Протягом місяця Кабінет міністрів повинен завершити роботу над державним бюджетом України на 2007 рік. Відповідно до Конституції, проект держбюджету повинен подаватися в парламент не пізніше 15 вересня.

До цього часу почне роботу друга сесія Верховної Ради. Вона відкриється 5 вересня.

Перша сесія обраного в березні українського парламенту почалася 25 травня і закрилася 4 серпня після формування уряду. Практично весь цей час тривали переговори про створення коаліцій депутатських фракцій.

Про створення першої депутатської більшості в складі БЮТ, "Нашої України" і СПУ було оголошено 23 червня.

7 липня, наступного дня після обрання спікером Олександра Мороза, якого підтримала фракція Партії регіонів, СПУ офіційно заявила про вихід із коаліції.

У цей же день уперше було оголошено про формування нової коаліції в складі Партії регіонів, СПУ і КПУ. Пізніше до неї приєдналися кілька членів фракцій "Наша Україна" і БЮТ.

На даний час у фракції "Наша Україна" залишається відкритим питання про приєднання до коаліції. Очікується, що остаточне рішення з цього приводу буде прийнято з початком другої сесії Верховної Ради.

Також депутати обрали керівництво парламенту і комітетів. Вакантною залишилася посада заступника голови Верховної Ради (ця посада вакантна ще з 17 березня 2005 року, коли депутатські повноваження у ВР минулого скликання склав Олександр Зінченко).

У ході першої сесії депутати прийняли близько 30 законів, більше половини з яких - закони про ратифікацію міжнародних угод.

Парламент, зокрема, розглянув звіт Кабінету міністрів про виконання держбюджету на 2005 рік і затвердив основні напрямки бюджетної політики на 2007 рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування