Кучма вважає, що Януковичу не вдасться вибити в Росії ціну на газ

Понеділок, 7 серпня 2006, 17:52

Екс-президент Леонід Кучма упевнений, що ціна 230 доларів за газ є наслідком нової зовнішньої політики України.

Про це він сказав в інтерв'ю російському Радіо Свобода.

"Усі мають розуміти, що ціна 230 доларів за тисячу кубометрів російська - це та ціна, яку сьогодні платить Україна за нову свою зовнішню політику", - заявив Кучма.

"Я хотів би, знаючи погляди Януковича, щоб відносини з Росією трошки заспокоїлися. Але я ще раз хочу повторити, що ціна на газ не буде залежати від того, хто голова уряду", - відзначив Кучма.

Він також вважає, що було тільки загублено час. "Ви прекрасно розумієте, що 230 доларів за тисячу кубометрів – це політична ціна за зміну політичного курсу України", - сказав він.

Кучма також прогнозує "великі труднощі" для уряду в газовій сфері.

Він також називає помилкою те, що за час президентства Ющенка були "зіпсовані відносини з Росією". "Занадто зухвало взяли курс на Захід, насамперед у НАТО", - пояснив він.

Кучма також відзначив, що він пишається своєю "багатовекторною політикою". "Вважаю її своєю найважливішою заслугою. Багатовекторність допомагала мені забезпечувати внутрішній мир у країні, вона допомогла мені зберегти суверенітет України", - сказав він.

"Я взагалі вважаю, що в сучасному світі правильна політика для будь-якої країни – це багатовекторність. Так більшість країн і роблять", - підкреслив він.

Серед помилок Ющенка Кучма також назвав і проведення "кадрових чисток".

"Багато хто називав це політичними заходами, я практично з ними згодний. Вигнали з управління десятки тисяч досвідчених і досить розумних керівників. Ви прекрасно розумієте, що в умовах ринкової економіки такі люди на вагу золота", - сказав він.

Серед досягнень Ющенка Кучма назвав "пожвавлення політичного і громадського життя" і свободу слова.

"Правда, відповідальності ніякої. Чого коштує "свобода слова" у виконанні нашого головного міліціонера Луценка", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News