Кучма радий, що Ющенко спрацював по його формулі

Понеділок, 7 серпня 2006, 18:38

Рішення президента Віктора Ющенка висунути Віктора Януковича на посаду прем'єра дозволить зменшити розкол між заходом і сходом України.

Про це екс-президент Леонід Кучма заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

Кучма схвалив спробу Ющенка зблизити схід і захід рішенням висунути Януковича на посаду прем'єр-міністра.

"Ющенко дав сигнал по обидва боки Дніпра, у чому головна суть сьогодні проблеми України", - додав Кучма.

"Я бачу главу держави тією особою, яка б могла б виступити з ініціативою широкого пакту національного примирення, причому із залученням не тільки парламентських фракцій", - підкреслив Кучма.

У той же час, Кучма відзначив, що нова влада за півтора роки нічого не зробила для примирення сходу і заходу країни, а треба було "прикласти максимум зусиль, щоб згладити ці протиріччя".

Він нагадав, що пропонував Ющенку ініціювати широку парламентську коаліцію, як "формулу національного компромісу".

"Тому я чесно і щиро радий, що так відбулося (призначення Януковича прем'єром). У результаті стало видно, хто за єдину Україну, а хто просто за владу", - додав Кучма.

Кучма перконаний, що таке рішення президента "не віддалить два береги Дніпра один від одного, а на сьогоднішній день це вже багато". "Одному цьому можна вже радіти", - додав він.

"Чи зблизяться два береги після створення широкої коаліції в парламенті, поживемо-подивимося. Хотілося б сподіватися на це, і передумови для цього є", - відзначив Кучма.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...