Янукович порадиться про НАТО з Ющенком, а не з народом?

Понеділок, 7 серпня 2006, 19:49

Рішення про вступ України в НАТО має ухвалюватися спільно кабінетом міністрів, президентом і Верховною Радою.

"Я упевнений, що сьогодні влада в цілому буде ухвалювати зважені і колегіальні рішення. Уряд, президент і парламент спільно визначаться. НАТО - це занадто чуттєва тема для нашого суспільства", - сказав прем'єр-міністр Віктор Янукович на представленні міністра оборони Анатолія Гриценка.

 

Новообраний прем'єр також підкреслив, що, ухвалюючи рішення про можливий вступ України в НАТО, необхідно "керуватися економічною доцільністю".

Президент Віктор Ющенко, виступаючи на церемонії підписання учасниками "круглого столу" "Універсалу національної єдності" 3 серпня підтвердив курс України на інтеграцію в НАТО.

"Я виконую курс (на інтеграцію) і нічого до нього не додаю. Ми як законослухняні громадяни повинні проводити цю програму", - заявив він.

У статті 27 Універсалу передбачається "взаємовигідне співробітництво з НАТО відповідно до закону України "Про основи національної безпеки України".

Рішення питання про вступ України в НАТО буде визначатися за результатами референдуму, що проводиться після виконання Україною всіх необхідних процедур".

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування