Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній соратник Ющенка готує йому Майдани по всій країні

Вівторок, 8 серпня 2006, 19:21

Українська народна партія планує проведення низки вуличних акцій на знак протесту проти підписання Універсалу національної єдності та призначення Віктора Януковича на посаду прем’єра.

"Для захисту української державності і демократії ми плануємо здійснити цілу низку вуличних акцій, з допомогою яких можна було б протидіяти всьому тому, що робиться у Верховній Раді", - сказав голова УНП в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

За його словами, УНП, "проголошуючи опозицію чинній владі, розробляє зараз низку заходів, спрямованих на те, щоб згуртувати українського патріотичного виборця навколо ідеї захисту українських цінностей".

Костенко також зазначив, що новостворена коаліція, "як би вона себе не називала, носить відверто проросійський характер" і, скоріше за все, буде використовувати антидемократичні методи управління державою.

"Я маю сумнів, що у Верховній Раді вдасться сформувати потужну опозицію. По-перше, ще немає закону про опозицію. По-друге, політичні сили, які є у трьох мегаблоках Верховної Ради, не формувалися на ідеологічних засадах. І тому Партія регіонів сформує до осені потужну більшість, якою буде керувати адміністративно", - спрогнозував політик.

На його думку, для того, щоб Україна "остаточно не відмовилася від своєї європейської і демократичної перспективи, потрібно повертатися до вуличних методів роботи", які починалися у 1988 році "за часів тоталітаризму".

"Наша тактика – це не лише Майдан київський, ми вже у вересні будемо проводити низку заходів у всіх без виключення областях України "Захистимо українське", - сказав Костенко.

"Ми будемо присутні завжди і скрізь, де можна буде показати виборцю абсурдність цієї владної команди, яка може привести країну до катастрофи", - додав він.

Водночас Костенко сумнівається у тому, що УНП об’єднається в єдиний опозиційний блок з БЮТ.

"Якби БЮТ боровся не за посади, а за ідею, то ми, без сумніву, були б найближчими соратниками... Але згодом БЮТ відверто зайняв позицію боротьби за владу... А тому в цій ситуації, без сумніву, якась співпраця буде, але, враховуючи ідеологічну спрямованість "Батьківщини", яка є основою БЮТ, на соціал-демократію, вважаємо за потрібне формувати саме праву частину української опозиції", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...