Міністр Януковича пропонує перші кроки до федералізму

Середа, 9 серпня 2006, 09:23

Віце-прем’єр, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак виступає за децентралізацію системи управління та бюджетного фінансування.

Про це віце-прем’єр заявив у вівторок на своїй першій прес-конференції після селекторної наради з питань підготовки ЖКГ до опалювального сезону.

"У нас федералізму всі трусяться, бояться в унітарній державі. Я свою дисертацію захищав на бюджетному федералізмі і мені вчені говорили, що вона не може бути захищена", - сказав він.

"А я доводив, що в унітарній державі повинен бути бюджетний федералізм. Тобто простіше кажучи, гроші повинні бути там, де формуються проблеми, і там, де їх потрібно вирішувати", - зазначив він.

Він зазначив, що Янукович за часи свого попереднього прем’єрства намагався збільшити частку місцевих бюджетів в загальному зведеному бюджеті з 40 до 45%.

"І ми повинні цю тенденцію збільшувати. Пішов Янукович і стала 40% частка місцевих бюджетів", - сказав Рибак додавши, що своїм завданням бачить довести, що органи місцевого самоврядування – це один з головних інститутів в системі управління країни.
На його думку, частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті повинна становити не менше як в європейських країнах – 50%.

"У мене регіональна політика перед усім. І ми повинні зрозуміти, що Україна підніметься лише через свої регіони. Чим швидше в регіонах люди відчують краще життя, тим багатшою стане Україна", - наголосив Рибак.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News