Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров і Луценко створять нову партію?

П'ятниця, 1 вересня 2006, 10:19

Колишній прем'єр-міністр Юрій Єхануров і перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник можуть створити новий політичний проект.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела в блоці "Наша Україна".

До створення нової партії, за даними видання, причетні також народний депутат Микола Катеринчук, лідер "Християнсько-демократичного союзу" Володимир Стретович і колишній віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко.

Усі вищезгадані особи в бесіді з кореспондентом видання підтвердили інформацію про те, що "подібні проекти обговорюються".

"Я вважаю, нам необхідна нова партія з чіткою ідеологією",– заявив Микола Катеринчук.

"Важко сказати, хто б її міг очолити... це може бути Кириленко, це може бути Стретович, Хорошковський (Валерій Хорошковський, президент Evraz Group) або Тігіпко (Сергій Тігіпко, контролює фінансову групу ТАС) і, звичайно, Луценко (Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ", - зазначив депутат.

У подальшій бесіді Катеринчук не виключив, що даний проект може бути підтриманий і президентом Віктором Ющенком, якому "необхідна партія з визначеною ідеологією і на яку б він міг обпертися".

Володимир Стретович на питання про необхідність створення нової партії заявив, що "така ідея зріє у багатьох розумах". "Щось потрібно на заміну, але чи буде це партія, чи рух, мені поки складно сказати",– пояснив Стретович.

На думку В'ячеслава Кириленка, майбутня партія може бути заснована на ліберально-консервативній або ліберально-патріотичній ідеології.

За інформацією газети, як можливий лідер нової партії розглядається глава МВС Юрій Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування