Україна придивиться до СНД, якщо там "похазяйнує" Ющенко

П'ятниця, 1 вересня 2006, 11:58

Україна перегляне своє відношення до СНД у випадку часткової реалізації ініціатив президента Віктора Ющенка щодо реформування цієї організації, що були запропоновані ним на казанському саміті СНД.

Про це заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк під час виступу з приводу початку навчального року в новому приміщенні дипломатичної академії при МЗС, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Тарасюк підкреслив, що ініціативи Ющенка були практично завалені виконавчим секретаріатом СНД і деякими державами-учасницями.

"Серед ініціатив є такі..., в яких відчувається гостра потреба нашими громадянами і громадянами інших країн-учасниць СНД", – сказав міністр.

За його словами, нерозв'язання цих питань дає привід сумніватися в ефективності цієї організації.

Також Тарасюк зазначив, що Україна має намір докласти всі зусилля, щоб надати СНД "другого дихання".

"Якщо ініціативи президента Ющенка, висунуті на казанському саміті торік, будуть хоча б частково реалізовані, то в Україні ніхто не буде більше говорити про СНД, що це тільки клуб для обміну думками", – сказав міністр.

Як відомо, Україна вивчає доцільність своєї участі в СНД. Раніше МЗС заявив про можливості кращого використання Україною коштів, що йдуть до бюджету СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування