Янукович заліз не в свою парафію

П'ятниця, 1 вересня 2006, 16:12

Статус мови не є питанням програми діяльності уряду, заявляє прес-секретар президента України Ірина Геращенко.

У п’ятницю на брифінгу вона зазначила, що Кабінет міністрів має поважати Конституцію України і виконувати її.

За словами Геращенко, немає потреби коментувати прес-реліз прес-служби Кабміну, оскільки усі питання щодо мови чітко виписані у Конституції України.

За її словами, потрібно передвиборні дискусії щодо мови припинити.

"Можливо, ця дискусія виникає через те, що у кожному владному інституті, у кожному владному приміщенні є партія війни і партія миру і, можливо, партія війни хоче там якусь спровокувати конфліктну ситуацію між інститутами влади", - зазначила вона.

Прес-секретар наголосила, що у цій ситуації позиція президента є чіткою.

Як сказала Геращено, 3 серпня був підписаний Універсал національної єдності, під яким поставили підписи і нинішній прем’єр-міністр Віктор Янукович, і голова Верховної Ради Олександр Мороз, і в цьому документі питання мови чітко сформульовано.

30 серпня журналістам роздали прес-реліз прес-служби уряду, в якому наведені основні пункти проекту програми діяльності Кабінету міністрів на 2006-2011 роки, в якому, серед іншого, передбачено визнання російської мови другою державною.

Зокрема, у розділі гуманітарної політики зазначено, що уряд направить свою діяльність на "послідовне відстоювання свободи у виборі мови спілкування та навчання, визнання російської мови другою державною мовою в Україні".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування