Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко настрахав росіян закриттям газового консорціуму

П'ятниця, 1 вересня 2006, 18:03

Засновники Міжнародного консорціуму з управління та розвитку газотранспортної системи України до кінця жовтня визначать доцільність існування підприємства.

Про це в п'ятницю заявив міністр палива й енергетики Юрій Бойко на прес-конференції в Кузнецовські Рівненської області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що до кінця жовтня ми приймемо рішення, у якому виді буде, і чи буде взагалі, існувати Міжнародний газовий консорціум", - сказав міністр.

Бойко підкреслив, що питання подальшого існування консорціуму буде вирішуватися на базі економічних розрахунків.

Він також повідомив, що на його останній зустрічі з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером був затверджений план дій із Міжнародного ГТК.

Міністр ще раз відзначив неможливість зміни існуючої форми управління газотранспортною системою України, у тому числі шляхом її передачі в Міжнародний ГТК.

Міжнародний ГТК створено у 2002 році на паритетних засадах національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" та "Газпромом" для реалізації нових спільних проектів у сфері транспортування природного газу.

З російського боку неодноразово пропонувала зберегти низькі ціни на російський газ, що поставляється в Україну, в обмін на участь "Газпрому" в управлінні українською ГТС.

Як відомо, у п'ятницю посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявив, що газотранспортна система України має бути передана у власність Міжнародному газотранспортному консорціуму, а його створення буде сприяти забезпеченню стабільності в постачаннях газу на Захід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...