Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни не пускають Україну до ЄЕП "зі скреготом зубовним"

П'ятниця, 1 вересня 2006, 19:33

Країни-учасниці формування Єдиного економічного простору не виявляють активності в питанні підключення України до цього процесу.

Про це в п'ятницю повідомив перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі зі студентами Національного університету ім. Тараса Шевченка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ви думаєте, що пройшло три тижні, і Україну закидали проханнями реально приступити до переговорів із створення ЄЕП? Жодного листа, жодного дзвінка, жодної ініціативи. Нам не вірять, що це серйозно, що це наша політика на роки", - відзначив віце-прем'єр.

За його словами, деякі кола в Росії не зацікавлені в участі України в ЄЕП і ще раніше йшли на це "зі скреготом зубовним".

Азаров зазначив, що питання вступу в ЄЕП було підняте прем'єром Віктором Януковичем на неформальній зустрічі з керівниками країн СНД у Сочі в серпні.

На запитання про можливу наявність протиріч в устремліннях України в Європейський Союз і ЄЕП, Азаров відповів: "Народна мудрість проста: покірне теля двох мамок ссе... Прагнення до європейських стандартів має бути в нас, але ми повинні розуміти, як ми до цих стандартів прийдемо".

Він підкреслив, що ЄС не планує розглядати питання інтеграції з Україною в найближчі десять років, але пропонує за цей період здійснити капіталовкладення в різні сектори економіки і соціальну сферу на загальну суму $100 млрд.

"Ми і без них знаємо, що треба вкладати ці гроші, а може, і ще більше. Питання полягає в іншому: де взяти 10 млрд. доларів у рік", - відзначив Азаров.

Крім того, віце-прем'єр підкреслив, що участь України в ЄЕП доцільно для підтримки економічного розвитку і підвищення якості життя українців до європейського рівня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...