Кияни залишаться з газом. Інакше Черновецький щось зробить

Субота, 2 вересня 2006, 11:21

Київський міський голова Леонід Черновецький заявляє, що Київ погасив заборгованість за газ.

"Уже його погасили - немає боргів, не існує", - заявив Черновецький в інтерв'ю журналістам у суботу.

"Київський бюджет здатен впоратися з цією проблемою - і мої мозки, і моя голова, і голови молодих членів моєї команди здатні вирішити цю проблему", - підкреслив мер.

Він також повідомив, що у п'ятницю зустрічався з першим віце-прем'єром Миколою Азаровим.

"Учора я розмовляв з першим віце-прем'єром. У Києві буде вводитися пілотний проект - багаті заплатять за бідних", - сказав Черновецький. Раніше він заявляв про намір ввести в Києві диференційовану оплату за комунальні послуги - у залежності від рівня матеріального достатку.

Черновецький також заявив, що якщо в Києві будуть відключення газу, то це буде "політична акція".

"Якщо тільки у Києві, який є найбільш платоспроможним на Україні містом, відключать газ, це буде політична акція, що буде спрямована на те, щоб дестабілізувати ситуацію", - відзначив мер.

"І я відразу виступлю з цього приводу із заявою і закликатиму киян... - я не знаю, як вчинити, щоб з Києвом так не поводилися", - додав він.

Мер також ще раз підкреслив, що Київ є єдиним з регіонів України, що "практично на сьогодні не має боргу ні перед ким". "В інших областей будуть проблеми", - додав мер.

У той же час, прес-служба "Газу України" у п'ятницю ввечері повідомила, що ВАТ "Київенерго" 1 вересня погасило 45 млн грн заборгованості за поставлений природний газ.

Як говорилося в повідомленні, фінансові служби компанії уточнюють суму боргу, що залишилася.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування