Ініціативу Зварича відправили на смітник, не читаючи

Понеділок, 4 вересня 2006, 09:36

Кабінет міністрів не буде займатися обговоренням проекту Закону "Про державні свята".

Таку позицію висловив у неділю в Одесі віце-прем'єр із соціальних та гуманітарних питань Дмитро Табачник.

"Навіть якби мені запропонували внести зміни до переліку державних свят, я б відмовився це розглядати", - підкреслив Табачник.

Раніше Міністерство юстиції розробило нову редакцію законопроекту "Про державні свята України" і винесло його для обговорення на офіційному сайті відомства.

У документі пропонується вважати державними святами історично вагомі дати. Зокрема, День Конституції України - з нагоди прийняття Конституції України - 28 червня, і День національної єдності - 1 грудня. Також пропонується вважати святами 22 січня - День Соборності України, 9 березня - Шевченківський день, 9 травня - День Перемоги у Великій Вітчизняній війні і 16 липня - День проголошення державного суверенітету України.

В той же час пропонується вилучити з переліку державних свят Новий рік, Великдень, Різдво Христове, Трійцю, Міжнародний жіночий день і День солідарності трудящих.

На сьогодні в Україні відсутня законодавча база, яка б визначала поняття "свято" і "державне свято". В Україні існує тільки одне офіційне державне свято - День Конституції (свято встановлюється прямою нормою Конституції України, ст. 161).

Українським Кодексом Законів про працю також визначено, що вихідними святковими днями в Україні є 1 січня - Новий Рік, 7 січня - Різдво Христове, 8 березня - Жіночий день, 1-2 травня - День солідарності трудящих, Великдень (квітень, травень, за місячним календарем), 9 травня - День Миру і Перемоги, Трійця - через 40 днів після Великодня, 28 червня - День Конституції, 24 серпня - День Незалежності.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News