Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" "примажеться" до коаліції на умовах януковичів?

Понеділок, 4 вересня 2006, 10:20

У понеділок пройдуть перші офіційні переговори про подальшу співпрацю між учасниками антикризової коаліції і фракцією "Наша Україна".

Як пише "Комерсант-Україна", незважаючи на вже існуючий документ про створення коаліції, "Наша Україна" збирається запропонувати більшості повернутися до варіанта коаліційної угоди, затвердженого між цією партією і Партією регіонів ще в липні.

Водночас представники Соцпартії і Партії регіонів уже заявили, що єдиним документом, що може стати основою співпраці "Нашої України" з більшістю, є угода про створення антикризової коаліції.

"Ми готові шукати якісь компроміси і зміни редакції угоди. Я підкреслюю – нової редакції, а не нового документу", – сказав один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов.

"Але повернення до липневого варіанту – це спроба ревізії того, що відбулося в парламенті останнім часом, і, звичайно, ми на це не підемо. Вони забувають, що в липні в нас були двосторонні переговори, а сьогодні в нас уже є коаліція і зобов'язання перед партнерами", - сказав Кушнарьов.

Член СПУ Іван Бокий відзначив, що в соціалістів були власні зауваження до липневої угоди, зокрема щодо мораторію на продаж землі і вступу України до НАТО.

"Я думаю, що там є чимало положень, які для нас абсолютно неприйнятні. Я думаю, що основою співпраці між "Нашою Україною" і антикризовою коаліцією може стати тільки наш, вже існуючий документ", – сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування