Лазаренко продовжує судитися і займається математикою

Понеділок, 4 вересня 2006, 10:39

Екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко вважає рішення суду Сан-Франциско політично мотивованим, а не правовим.

"Я не робив ніяких злочинів у жодній із країн. Порушену проти мене в США кримінальну справу побудовано винятково на тих матеріалах, що у 1997–2003 роках були сфабриковані Генпрокуратурою України за прямою вказівкою колишнього президента Кучми", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда".

"Цьому є не одне підтвердження, у тому числі й у записах, зроблених колишнім майором президентської охорони Миколою Мельниченком", - додав Лазаренко.

Він упевнений, що "поки в прокурорських кабінетах будуть знаходитися люди, що фабрикували проти мене обвинувачення, нічого не зміниться".

"Вони будуть робити усе для того, щоб я не зміг повернутися в Україну і захистити своє чесне ім'я. От чому я вирішив відстоювати свою правоту в американських судах", - заявив Лазаренко.

Він також переконаний, що "на рівні апеляційної інстанції будуть об'єктивно проаналізовані правові аспекти кримінальної справи, і суд ухвалить своє рішення, керуючись американськими законами, а не емоційним вердиктом присяжних, яким в окружному суді довелося вислуховувати версію детективного роману від української ГПУ".

"У мене є впевненість у тому, що суд 9-го апеляційного округу зніме усі висунуті проти мене обвинувачення!", - додав екс-прем'єр.

Як відомо, Лазаренка засудили до штрафу в 10 млн. доларів і 9 років тюремного ув'язнення, однак, за його словами, він "перебував під вартою велику частину визначеного судом терміну покарання, і цей період уже врахований як відбуте ув'язнення".

"Мої адвокати також впевнені, що і 38 місяців, проведені під домашнім арештом, будуть включені в термін покарання. Так що сидіти 5 років у в'язниці, як в останні дні заявляли українські мас-медіа, контрольовані моїми політичними опонентами, мені не доведеться", - вважає екс-прем'єр.

"З іншого боку, поки справа буде розглядатися в суді 9-го апеляційного округу, вирок не зможе набрати сили", - додав він.

Щодо свого повернення в Україну, Лазаренко заявив: "У мене є серйозні підстави думати, що саме замовник жахливих злочинів і стоїть за поширенням чуток про мою нібито причетність до убивств Гетьмана і Щербаня".

"Саме цей замовник боїться мого швидкого повернення в Україну і продовжує через окремих працівників ГПУ поширювати безглузді обвинувачення на мою адресу", - додав екс-прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування