Через "Еліту-Центр" постраждало найбільше агентство нерухомості

Понеділок, 4 вересня 2006, 11:29

Голосіївський районний суд Києва заарештував майно і банківські рахунки дочірнього підприємства "Агентство нерухомості "Благовест" (Печерський)" за заявою двох громадян України, потерпілих від діяльності групи компаній "Еліта-Центр".

Про це повідомляє прес-служба юридичної фірми "Ільяшов і Партнери", яка представляє потерпілих від афери "Еліта-Центр".

Як йдеться в повідомленні, потерпілі вкладали кошти в будівництво за посередництвом агентства нерухомості "Благовест".

У своїй позовній заяві потерпілі вимагають від відповідача близько 600 тис. грн. (компенсацію сум, оплачених за пайову участь у будівництві, послуги відповідача, а також моральну компенсацію потерпілим).

У позовній заяві відзначається, що Агентство нерухомості "Благовест" (Печерський) фактично нав'язав позивачам інвестиційний договір із ЗАТ "Будівельно-інжинірингова компанія "Б.І.К.", що входила до групи компаній "Еліта-центр".

При цьому станом на день підписання інвестиційного договору (11.11.2005) професійним учасникам ринку нерухомості було відомо, що "Б.І.К." не має дозволу на будівництво житлового будинку за адресою: м. Київ, вул. О. Шмідта 34- 42.

"Очевидно, що відповідач, будучи лідером ринку нерухомості, володіючи достатнім обсягом інформації про стан ринку і його учасників, а також, маючи договір із МВС України, не міг не знати про махінації", - коментують ситуацію в "Ільяшов і Партнери".

Раніше рішенням Голосіївського суду двоє громадян України – клієнти "Ільяшов і Партнери" – були визнані потерпілими від діяльності групи інвестиційно-будівельних компаній "Еліта-Центр".

Дане судове рішення надає цим інвесторам реальні механізми одержання житла від КП "Київське інвестиційне агентство", що, згідно з розпорядженням мера Києва, буде виступати замовником житлових будинків для громадян, що постраждали від діяльності "Еліта-Центр".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування