Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонам" було б вигідно переграти вибори-2006

Понеділок, 4 вересня 2006, 16:39

Якби парламентські вибори відбулися 20 серпня, Партія регіонів набрала б на 5% більше, ніж на минулих весняних виборах.

У той же час БЮТ і "Наша Україна", навпаки, втратили б симпатії виборців, набравши на 5% і 4% менше відповідно.

Такі результати соціологічного опитування, проведеного ТОВ "ФОМ-Україна", озвучив на прес-конференції гендиректор компанії Олександр Бухалов, повідомляє Ліга.

Бухалов повідомив, що в цілому Партія регіонів у цьому випадку могла б претендувати на 37,5% голосів (на минулих парламентських виборах - 32,14%), БЮТ - на 17,3% (проти 22,3% на попередніх виборах), а "Наша Україна" - на 9,9% (весняний результат - 13,95%).

Соціалісти втратили б на нових виборах 2% - їх готові підтримати тільки 3,6% опитаних, за Компартію згодні проголосувати 3,6% (на минулих виборах - 3,66%).

Набагато менше, ніж на весняних виборах, набрав би Блок Вітренко - 1,3% (проти 2,93%), Блок Литвина - 1,5% (на минулих виборах - 2,44%).

Істотно зросла, за словами Бухалова, кількість людей, готових проголосувати проти всіх. Тепер їх 7,1%, тоді як на минулих виборах - тільки 1,77%.

"Практично кожен четвертий житель столиці сьогодні не взяв би участі у виборах, взагалі не прийшов би на виборчі дільниці", - сказав Бухалов.

При цьому він додав, що ті, хто все-таки прийшов би на вибори, у першу чергу віддав би голос БЮТ, у другу - Партії регіонів. Третє місце зайняла б позиція "проти всіх" - 11% серед киян, і на четвертому місці з 4% голосів виявився б блок "Наша Україна".

За словами Бухалова, опитування проводилося в рамках омнібуса, коли ряд замовників оплачують певний блок питань.

Якщо в цілому дослідження по Україні коштують досить дорого, то ціна одного питання за такої структури дослідження складає, за словами Бухалова, близько 200 доларів.

Опитування проводилося 11-20 серпня 2006 року, у 159 населених пунктах були опитані 2000 респондентів. Помилка вибірки складає 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування