Януковича схвалили більше половини українців

Понеділок, 4 вересня 2006, 16:50

Більшість українців схвалюють останні призначення на ключові посади в країні, хоча особливих поліпшень, у тому числі економічної ситуації, не очікують.

Про це свідчать дані опитування суспільної думки, проведеного ТОВ "ФОМ - Україна". Результати дослідження сьогодні представив журналістам генеральний директор компанії Олександр Бухалов, передає Ліга.

Зокрема, призначення Віктора Януковича на посаду прем'єра схвалюють 56,7% опитаних, не схвалюють - 33,2%. Призначення Олександра Мороза на посаду спікера Верховної Ради позитивно сприйняли 46,5%, негативно - 35,5%, - повідомив Бухалов.

За його словами, респондентам було також запропоновано уявити, що посади прем'єра і спікера вакантні.

39,6% опитаних у такій ситуації хотіли б бачити на посаді прем'єра Януковича, 22% - Юлію Тимошенко, 3,2% - Юрія Єханурова. Інші кандидати не набрали, за даними опитування, навіть по 3%.

Мороза хотіли б бачити спікером 35,3% опитаних, Володимира Литвина - 10,6%, Януковича - 4%, Тимошенко - 3,5%, Миколу Катеринчука - 3,1%.

"Тобто виборець не бачить альтернатив тим людям, що призначені або обрані були на цю посаду", - відзначив Бухалов.

Згідно з даними дослідження, 46,8% респондентів позитивно ставляться до створення широкої коаліції в парламенті за участю блоку "Наша Україна", негативно цю можливість сприймають 30,9%.

У той же час 42,1% опитаних думають, що економічна ситуація в країні погіршується, 34,2% не бачать ніяких змін, і тільки 12,5% опитаних наполягають на тому, що економіка України "пішла нагору".

У тому, що протягом найближчого року життя простих людей не зміниться, упевнені 34,3%, ще 29,9% думають, що вона погіршиться. Позитивно налаштовані на поліпшення життя тільки 21,6% опитаних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...