Янукович розділив відповідальність між своїми заступниками

Понеділок, 4 вересня 2006, 18:57
Кабінет міністрів розподілив повноваження між прем'єром Віктором Януковичем, першим віце-прем'єром Миколою Азаровим і трьома віце-прем'єрами Андрієм Клюєвим, Дмитром Табачником і Володимиром Рибаком, а також міністром Кабміну Анатолієм Толстоуховим.

Про це сказано в постанові Кабміну № 1269 від 4 вересня, передає Обком з посиланням на Українські новини.

Відповідно до постанови, прем'єр керує роботою Кабміну, спрямовує її на виконання програми діяльності Кабміну, реалізацію державної внутрішньої і зовнішньої політики.

Він також організовує роботу з формування і реалізації держполітики із забезпечення обороноздатності та національної безпеки, міжнародного співробітництва, правової політики, громадського порядку, боротьби зі злочинністю, а також координує роботу з мобілізації.

Перший віце-прем'єр, який також очолює Мінфін, забезпечує планування заходів щодо економічного розвитку країни, активізації зовнішньоекономічних зв'язків, інвестиційних процесів та інноваційної діяльності.

Він відповідає за проведення економічних реформ, формування і реалізацію держполітики  інтеграції України до Європейського Союзу, а також  співробітництва з країнами ЄС, відповідає за вступ України до Світової організації торгівлі.

Він також відповідає за формування і реалізацію бюджетної, податкової, цінової політики, захист прав споживачів, питання державного матеріального резерву.

Андрій Клюєв відповідатиме за питання ПЕК, промислової й агропромислової політики, транспорту і зв'язку, екології і природних ресурсів, за забезпечення енергетичної і ядерної безпеки, вирішення проблеми розрахунків в енергетичному секторі, диверсифікованість джерел постачання енергоносіїв, енергозбереження.

Віце-прем'єр Дмитро Табачник відповідатиме за питання гуманітарної і соціальної політики, зокрема науково-технічну сферу, питання сім’ї та молоді, охорону здоров'я, освіту, культуру, інформацію, діяльність ЗМІ, фізкультуру, питання міграції і біженців тощо.

Табачник також координуватиме роботу із формування та підтримки позитивного міжнародного іміджу України і роботу з реалізації державної мовної політики.

Віце-прем'єр Володимир Рибак, який також очолює Мінбуд, відповідатиме за регіональну політику, містобудування і ЖКГ і координуватиме роботу з удосконалення територіальних організацій органів держвлади і місцевого самоврядування, відповідатиме за проведення реформи ЖКГ.

Ігор Толстоухов, який очолює секретаріат Кабміну, здійснюватиме організаційне забезпечення діяльності Кабміну, прем'єра, першого віце-прем'єра і віце-прем'єрів. Він особисто подаватиме прем'єру на підпис прийняті Кабміном акти.

Кабмін також установив, що у випадку відсутності прем'єра його обов'язки виконуватиме перший віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування