Катеринчук заявляє, що на нього тиснуть Януковичем

Понеділок, 4 вересня 2006, 19:22

Член фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук заявляє, що близько 10 депутатів від цієї партії не збираються вступати до коаліції з Партією регіонів.

Як сказав Катеринчук після завершення засідання фракції "Нашої України" у понеділок, на цих депутатів чинять психологічний тиск, "тому говорити про точну кількість дуже важко".

Він наголосив, що такий тон вимог не є конструктивним і, на його думку, це ще більше ускладнить пошук компромісу всередині фракції.

Відповідаючи на запитання, чи готовий він скласти мандат, Катеринчук зазначив:

"На щастя, мандати нам давав народ України під ті зобов’язання, які ми давали перед ним, а ми казали, що ми не будемо зраджувати Майдан, а вступ у коаліцію з Партією регіонів ми вважаємо зрадою своїх виборців".

Він додав, що "люди, які мають якісь принципи", цього не зроблять.

На запитання щодо проекту створення нової партії Катеринчук відповів, що журналіст газети “Коммерсант-Украина”, яка писала про таку можливість, не зовсім коректно передав зміст розмови.

За його словами, йшлося про загальні питання, які стосуються будівництва нових партій, і мова не йшла про "Нашу Україну", "а були розмірковування над тим, чи взагалі є місце новим політичним проектам в існуючому політичному спектрі".

Катеринчук, за його словами, тоді сказав "виключно теоретично, що для нових політичних проектів місце завжди є".

"Некоректно журналіст зробив, але я думаю, він виправиться. Я до цього не маю жодного відношення", - підкреслив Катеринчук.

За даними газети "Комерсант", колишній прем`єр Юрій Єхануров і перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник ініціюють створення в Україні нової партії праволіберальної або ліберально-консервативної ідеологічної спрямованості.

Як писала газета, до створення нової партії причетні також Катеринчук, лідер "Християнсько-демократичного союзу" Володимир Стретович і колишній віце-прем`єр В’ячеслав Кириленко.

За інформацією "Комерсанта", також ведуться бесіди з Юрієм Луценком і Віталієм Кличком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування