Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Київенерго" вилізло з одних боргів і залізло в інші

Вівторок, 5 вересня 2006, 10:21

Енергопостачальна компанія "Київенерго" взяла кредит на 47 мільйонів гривень і погасила заборгованість перед компанією "Газ України".

Водночас, газовики радять київській владі підвищити ціни на електрику та гарячу воду, повідомляє Німецька хвиля.

На думку фахівців газової галузі, ці гроші доведеться віддавати і тому найближчим часом слід очікувати, що борг з'явиться знову.

Зокрема, заступник директора "Газу України" Іван Варга висловив думку, що владі Києва слід проаналізувати можливості свого бюджету та збільшити тарифи на комунальні послуги для населення до рівня їх собівартості.

Експерт Ігор Бураковський підкреслює, що ціни на електрику не переглядалися з 1999 року.

Разом із тим, на його думку, Нацкомісія з регулювання електроенергетики має здійснювати контроль над тим, як витрачатимуться кошти.

Адже досі громадськість не має у своєму розпорядженні формули розрахунків за одиницю тепла та електроенергії.

З 1 вересня, електрика для міського населення подорожчала до 25 копійок за кіловат-годину, для сільського - до 21 копійки.

Як відомо, у понеділок Варга заявив, що "Київенерго" погасив усі заборгованості перед компанією "Газ України", які становили 72 млн. гривень.

Наприкінці серпня "Газ України" доручив газотранспортним організаціям, а також компанії "Київгаз" припинити газопостачання "Київенерго" у зв'язку з непогашеною заборгованістю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...