Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче зробити усіх українців шахтарями

Вівторок, 5 вересня 2006, 11:19

Серед пріоритетів діяльності уряду Віктора Януковича зазначаються політичні, соціальні та економічні реформи.

Про це у вівторок під час відкриття другої сесії Верховної Ради п'ятого скликання заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович.

"До їх числа в першу чергу входять заходи з викорінення корупції, яка є основною причиною гальмування економічних реформ", - зазначив прем'єр.

"Ми будемо створювати прозорий інвестиційний клімат у державі, ми побудуємо реальну прозору податкову політику, створимо реальний цивільний кодекс і зробимо незалежною судову владу", - додав він.

Найголовнішою задачею Янукович назвав створення прозорої економіки: "Ми здійснимо ключові реформи: пенсійну, в освіті, в охороні здоров'я".

"В центрі опіки держави стане людина, а не держава, ми будемо забезпечувати коштами не освіту в цілому, а конкретного учня чи студента, не охорону здоров'я, а пацієнта, людину, яка потребує лікування", - заявив Янукович.

"Такий само підхід будемо здійснювати і в адміністративній реформі, в реформах державного управління та державної служби", - додав він.

За словами прем'єра, "проводячи податкову реформу, ми зробимо все, щоб податкова система стимулювала товаровиробника, щоб були створені прозорі стосунки бізнесу і влади".

"Реформа фінансової системи забезпечить державі умови для розвитку фінансового ринку, нових фінансових інструментів для руху цінних паперів", - додав Янукович.

Прем'єр висловив думку, що нерухомість в Україні є недооціненою: "Сповідуючи засади недоторканності приватної власності, ми будемо створювати умови для капіталізації бізнесу і дооцінки майна різних форм власності".

Також серед пріоритетних завдань уряду Янукович назвав реформу місцевого самоврядування і житлово-комунального господарства. "Окремої уваги потребує проблема розвитку інфраструктури", - додав прем'єр.

Прем'єр пообіцяв відновити стимули для інвестиційних проектів та заявив, що "на кінець 2007 року Кабмін розраховує зробити бюджет пенсійного фонду бездефіцитним".

Також Янукович заявив про готовність Кабміну подати на розгляд парламенту програму діяльності уряду і проект стратегії економічно-соціального розвитку України на 2007-2011 роки.

"Ми повинні трудитися з впертістю і завзятістю шахтаря, який вгризається відбійним молотком у лаву, щоб видобути на-гора потрібне людям вугілля", - заявив Янукович.

"Нам під силу зробити це, оскільки в основі національного характеру українця лежить не пустослів'я і балакучість, якими страждають окремі представники нашого політикуму, а працьовитість", - додав прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування