Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поїде в гості до ЄС

Вівторок, 5 вересня 2006, 16:32

27 жовтня українська делегація на чолі з президентом Віктором Ющенком візьме участь у роботі саміту Украина-ЄС у Хельсінкі (Фінляндія).

Про це заявив керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, делегацію ЄС у ході даної зустрічі очолить прем'єр головуючої в ЄС Фінляндії Матті Ванганен.

У ході саміту Україна планує обговорити підсумки двостороннього співробітництва за останній рік, оцінити прогрес у виконанні Плану дій Україна-ЄС.

Також планується підписати угоду про спрощення візового режиму і реадмісії, схвалити політичне рішення про початок переговорного процесу зі створення зони вільної торгівлі "Україна-ЄС" у випадку рішення питання щодо вступу України до Світової організації торгівлі.

Також сторони планують узгодити основоположні принципи нового базового договору між Україною та ЄС, що розробляється на заміну Угоди про партнерство і співробітництво.

Коментуючи хід переговорів делегації України і ЄС щодо спрощення візового режиму, Дещиця сказав: "Підписання цієї угоди залежить від підписання угоди про реадмісію".

Дещиця нагадав, що на 12 вересня намічені переговори на рівні експертів з метою узгодження декількох позицій угоди про реадмісію.

"Після узгодження цих позицій, як ми передбачаємо, така угода може бути підписана до кінця року, можливо, навіть на саміті Україна-ЄС", - заявив голова прес-служби МЗС.

"Це єдиний момент (угода щодо реадмісії), що залишається для узгодження", - підкреслив Дещиця.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування