Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звільнить Зварича і зменшить кількість "піаністів"

Вівторок, 5 вересня 2006, 20:55

Голова Верховної Ради Олександр Мороз прогнозує, що питання депутатів-сумісників буде вирішено наступного вівторка.

Таку думку він висловив в ефірі каналу НТН у вівторок.

Водночас спікер скептично поставився до пропозиції Миколи Азарова про те, щоб міністри суміщали свою роботу з депутатським мандатом.

"Я допускаю наявність такої норми після внесення змін до Конституції. Але такі зміни вносити надзвичайно складно. І я вважаю, що в парламентсько-президентській формі правління це робити недоречно, це може бути лише в парламентській. Тому, думаю, така норма не пройде ні через парламент, ні через коаліцію", - зазначив Мороз.

"Депутат-міністр завжди має запасний варіант, тому дисципліна буде така... а він має повністю віддаватися роботі. З іншого боку, парламент не може розраховувати на голоси тих, кого немає і хто не може працювати над законопроектами", - навів свої аргументи Мороз.

Мороз також висловив прогноз, що в парламенті з часом стане все менше "піаністів" (коли депутати тиснуть на кнопки не лише за себе).

Коментуючи внесення питання російської як другої державної до програми уряду, Мороз сказав, що слід дати кожній людині можливість розмовляти тією мовою, якою він хоче, не порушуючи статус української мови.

"Я думаю, що це просто інтрига, яка дає комусь змогу для висловлення позиції", - додав спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...