Януковичу радять зайнятися "шиттям"

Середа, 6 вересня 2006, 11:09

Українська нація буде як багаторелігійна, так і багатомовна, вважає головний редактор найбільшого польського щоденного видання "Ґазета виборча" Адам Міхнік.

"Є українці російськомовні. Вони патріоти України, вони голосують за незалежність України, але їхня мова російська. І боюся, що з цим до кінця нічого не вдієш", - сказав він в інтерв'ю Німецькій хвилі.

"Для українців з Донбасу, з Харкова – їхня рідна мова російська. Це процес. Думаю, що тут треба бути обережним. Мова людини - це дуже делікатна річ", - додав Міхнік.

На питання щодо утворення коаліції на чолі з Партією регіонів, редактор польського видання сказав, що "як і для українців, для поляків це була несподіванка і певне розчарування".

"Але я думаю, що бути приятелем України незалежно від того, який там уряд – це засада польської зовнішньої політики. З кожним українським урядом, обраним із дотриманням демократичних процедур, Польща повинна підтримувати добрі, приязні відносини", - додав він.

Щодо призначення прем'єром Віктора Януковича Міхнік зауважив, що "я особисто як людина маю до президента Ющенка повагу, дуже його ціную, шаную".

"Я не беруся прогнозувати наслідки цього політичного кроку. Водночас я вважаю, що президент Ющенко керувався своїм розумінням інтересів української держави", - додав він.

Також Міхнік наголосив, що "в своїх власних інтересах Янукович повинен "зшивати" Україну, а не ділити, розривати".

На прохання прокоментувати слова польського віце-прем'єра Анджея Леппера, який сумнівається щодо доцільності вступу України до НАТО, Міхнік категоричною сказав: "Леппер в питаннях міжнародної політики, м'яко кажучи, не експерт!".

Адам Міхнік є колишнім дисидентом, одним з лідерів громадського об'єднання "Солідарність". Днями "Києво-Могилянська академія" урочисто присвоїла йому звання почесного професора.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News