В Ющенка побачили, що Янукович Путіну не сподобався

Середа, 6 вересня 2006, 11:39

В Україні не розраховують на здешевлення цін на російський газ і енергоносії, заявляє голова секретаріату президента Олег Рибачук.

"Закінчилися вибори, закінчилися розмови про те, що якщо буде інший уряд, який більше сподобається Москві, то будуть дешеві ціни на газ", - сказав Рибачук на зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації зранку у середу в Києві.

"Тепер усім стало зрозуміло: остання новина - помічник президента Путіна зробив заяву, що Україна буде одержувати газ та інші енергоносії, за такими ж цінами, за якими одержує Європейський союз. Тобто, з точки зору Москви - ми вже члени Євросоюзу", - додав він.

Як відомо, раніше міністр палива й енергетики Юрій Бойко заявляв, що ціна імпортованого в Україну природного газу до кінця 2006 року не зросте, незважаючи на те, що "Газпром" погодився на підвищення ціни туркменського газу з $65 до $100 за 1 тис. куб. м.

Домовленості про незмінність ціни на імпортований у країну газ до кінця поточного року, досягнуті між керівництвом України і Росії в Сочі в серпні, припускали можливість перегляду ціни на туркменський газ.

Крім того, на думку Бойка, подорожчання туркменського газу незначно відобразиться на ціні імпортованого в Україну газу вже в 2007 році.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News