КОМУНІСТИ ТАКИ ЗАЛИШАТЬСЯ В КОАЛІЦІЇ?

Середа, 6 вересня 2006, 12:19

Наступне засідання робочої групи по формуванню широкої коаліції відбудеться 9 вересня в суботу.

За словами члена робочої групи від Нашої України Анатолія Кінаха, до цього працюватимуть експерти від чотирьох сил, передає прес-служба "Нашої України".

"Оскільки основа для подальшої роботи створена, то далі до роботи приступають експерти, які протягом двох днів працюватимуть над змістовною частиною проекту угоди про створення коаліції національної єдності, включаючи регламентну частину і розподіл сфер відповідальності", - зазначив він.

Щодо того, хто саме входитиме в коаліцію, Кінах зазначив: "Створення нової коаліції відбуватиметься не через ліквідацію попередньої і всі ці процедури чітко виписані в змінах і доповненнях до регламенту діяльності ВР".

В той же час учасник робочої групи від Компартії Адам Мартинюк спрогнозував, що "переговори будуть непростими".

"Але ми йдемо на ці переговори, і відсутність підпису не означає того, що в цій "розширеній" коаліції не будуть комуністи. Комуністи в цій коаліції залишаться. Чи буде там "Наша Україна"?, - зазначив він.

Кінах також повідомив, що сторони домовилися паралельно з формуванням змістовної частини коаліційної угоди прискорити підготовку програми діяльності Кабміну з тим, щоб затвердити угоду про створення Коаліції національної єдності і програму діяльності уряду практично одночасно.

"Це необхідно для того, щоб забезпечити виконання стратегії розвитку України, що має бути чітко зафіксовано в документах. Ми домовились, що все це відбуватиметься згідно вимог Конституції і регламенту Верховної Ради", - зазначив він.

Він також зазначив, що робота і зміст сьогоднішніх переговорів були конкретними і конструктивними. "Було прийняте рішення, що сторони домовляються чітко виконувати положення Меморандуму про створення коаліції національної єдності", – сказав Кінах.

"Сторони домовились урахувати в угоді про створення Коаліції національної єдності положення Універсалу національної єдності, підписаного всіма учасниками сьогоднішнього переговорного процесу, в тому числі комуністами, які підписали цей документ з деякими зауваженнями", - додав Анатолій Кінах.

В свою чергу представник від Партії регіонів Андрій Клюєв повідомив. Що під час засідання робочої групи ніхто з представників політичних сил не висував ультиматумів.

"Жодних ультиматумів, у нас добра об’єктивна, нормальна робоча обстановка", - сказав він.

Українська правда, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування