Від депутатів вимагають призначити нові вибори

Середа, 6 вересня 2006, 13:00

Комітет виборців України закликає народних депутатів в найкоротші строки призначити дату проведення позачергових виборів міських голів Кіровограда, Полтави та Чернігова.

Про це йдеться в заяві організації, розміщеній на її сайті.

Також КВУ просить членів Черкаської міської територіальної виборчої комісії "негайно" призначити дату проведення повторних виборів черкаського міського голови.

Організація звертає увагу, що в цих обласних центрах "вже майже півроку повноцінно не функціонує місцеве самоврядування, містами керують "виконуючі обв‘язки" міських голів, яким виборці не делегували ці повноваження".

"У випадку з Кіровоградом, Полтавою, Черніговом, де повинні відбутися позачергові вибори, їх має призначити Верховна Рада. Однак на сьогодні в профільному комітеті Верховної Ради досі не зареєстровано постанови, згідно якої стане можливим проведення повторних виборів у цих містах", - зазначає КВУ.

Також у КВУ викликає питання легітимність київського міського голови Леоніда Черновецького, котрий досі не склав повноваження народного депутата України.

КВУ закликає Черновецького негайно визначитись із власним статусом. В протилежному випадку ситуація потребуватиме втручання прокуратури чи навіть президента як гаранта Конституції, йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування