Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко розривається між сусідами України

Середа, 6 вересня 2006, 14:15

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко в четвер планує відвідати Москву для проведення переговорів із головою "Газпрому" Олексієм Міллером щодо питання постачань природного газу в Україну в 2006-2007 роках.

Про це заявив перший заступник міністра Вадим Чупрун, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Юрій Анатолійович відправиться в Москву на переговори з Міллером", - сказав він журналістам у Києві в середу.

За його словами, на зустрічі планується обговорити, у тому числі, і кроки сторін після укладення напередодні "Газпромом" угоди про закупівлю туркменського газу за ціною 100 дол. за 1 тис. куб м.

Чупрун висловив сподівання, що переговори пройдуть успішно і результати можуть бути відомі вже в четвер увечері.

Прес-секретар міністра Олена Громницька уточнила, що в середу Бойко в складі урядової делегації на чолі з прем'єр-міністром Віктором Януковичем бере участь у роботі 16-го економічного форуму "Криниця-2006" у польському місті Криниця Гурська.

За її словами, візит міністра в Москву відбудеться в четвер, як і було раніше заплановано.

Вона нагадала, що Бойко ще минулої п'ятниці під час відвідування Ровенської АЕС повідомив про плани завершити документальне оформлення досягнутих у Сочі принципових домовленостей між прем'єром Януковичем і керівництвом РФ.

"Ми переконані в тому, що забезпечимо підписання контрактів до кінця наступного тижня, і ті цифри, що озвучив прем'єр-міністр щодо цінової політики, до кінця цього року будуть дотримані", - сказав голова Мінпаливенерго 1 вересня.

Як відомо, Янукович після переговорів у Сочі заявив, що ціна на імпортований у країну природний газ до кінця 2006 року мінятися не буде і складе 95 дол. за 1 тис. куб м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування