"За базар" у Януковича відповідатимуть поодинці

Середа, 6 вересня 2006, 14:39

Кабінет міністрів ініціює введення персональної відповідальності міністра за довірену йому ділянку роботи.

Про це повідомив журналістам віце-прем'єр Дмитро Табачник, коментуючи законопроект "Про діяльність Кабінету Міністрів України", розглянутий на засіданні уряду в середу.

"Ми повинні перейти до персоніфікованої, персональної відповідальності", - сказав Табачник, повідомляють "Українські новини".

Реклама:

За його словами, таке положення в законопроект про Кабмін внесено за пропозицією низки міністерств і передбачає відповідальність кожного з міністрів перед Верховною Радою й громадськістю за довірену ділянку роботи.

Водночас, за його словами, законопроект передбачає колегіальну відповідальність усього Кабміну за свою діяльність перед Верховною Радою й громадськістю.

За словами Табачника, у ході обговорення законопроекту на засіданні Кабміну ще не ухвалене остаточне рішення про введення інституту державних секретарів у міністерствах.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, зазначив він, робоча група Кабміну з підготовки законопроекту про Кабмін, що він очолює, схиляється до доцільності введення інституту держсекретарів, що, за його словами, буде сприяти приведенню системи побудови уряду за європейськими нормами.

Водночас, за його словами, низка міністрів виступають проти введення інституту держсекретарів, і ця позиція буде ще додатково обговорюватися.

Табачник також зазначив, що, за пропозицією низки депутатів Верховної Ради, законопроект передбачає більш суворий порядок звільнення окремих членів Кабміну, коли окремий депутат не може ініціювати звільнення кого-небудь із членів Кабміну.

"Якщо окремий депутат зможе ініціювати звільнення окремого члена Кабміну, тоді Верховна Рада зможе обговорювати це 364 дні в рік", - сказав Табачник.

Він також зазначив, що законопроект передбачає порядок пенсійного забезпечення членів Кабміну.

Зокрема, за його словами, передбачено, що колишній член Кабміну може одержувати пенсійне забезпечення тільки у разі досягнення пенсійного віку.

Табачник також зазначив, що законопроект регулює порядок і правочинність ухвалення Кабміном рішень.

Табачник підкреслив, що законопроект про Кабмін, розглянутий у середу на засіданні уряду, обговорювався як з депутатами Верховної Ради, так і з юристами Секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування