Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі хочуть бути міністрами довічно

Середа, 6 вересня 2006, 15:30

Міністерство праці та соціальної політики ініціює закріплення довічного звання міністрів за членами урядів.

Про це йдеться у розглянутому на засіданні уряду в середу проекті закону "Про Кабінет міністрів України", повідомляє УНІАН.

“Звання члену Кабінету міністрів із зазначенням терміну перебування на цій посаді зберігається за ним довічно, за винятком звільнення відповідно до ч. 3 ст. 48 цього закону (передбачає звільнення за корупційні діяння та порушення вимог доброчесної поведінки)”, - зазначається у документі.

При цьому Мінпраці ініціює збереження за колишніми членами урядів права на таку саму пенсію, як і для членів уряду, які пішли на пенсію з посади міністра.

Відповідно до ст. 60, запропонованої Мінпраці, при досягненні встановленого законодавством пенсійного віку, а також у разі визнання інвалідом І чи ІІ груп за наявності страхового стажу (25 років для чоловіків і 20 років для жінок), члену Кабміну призначається пенсія в розмірі 70% місячної заробітної плати.

За кожний повний рік роботи понад 25 років для чоловіків і 20 років для жінок пенсія за віком та пенсія по інвалідності збільшується на один відсоток, але не більш ніж до 80% (включно) місячної заробітної плати.

У разі зміни розміру заробітної плати працюючим членам Кабінету міністрів відповідно здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій.

При цьому та частина пенсії, яка не перевищує розміру пенсії із солідарної системи, що призначається відповідно до закону про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, виплачується за рахунок коштів пенсійного фонду. Решта виплачується за рахунок державного бюджету.

Крім того, за пропозицією Мінпраці, у разі виходу на пенсію члену Кабміну виплачується грошова допомога в розмірі 12 місячних посадових окладів працюючого члена уряду за рахунок бюджетних призначень на забезпечення діяльності Кабінету міністрів.

Пункт 9 ст. 60 передбачає, що її дія поширюється на пенсіонерів із числа колишніх членів уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування