Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не наказував ДПАУ "прикрасити" бюджет

Четвер, 7 вересня 2006, 10:42

Голова Державної податкової адміністрації Анатолій Брезвін заперечує факти зниження Мінфіном планів для податкової, а також вибіркового відшкодування ПДВ.

Про це він заявив в інтерв'ю Комерсант-Україна.

"Ні, таких дій з метою прикрасити показники Мінфін не здійснював. Цифра, що була закладена, залишилася. До нас була єдина вимога: наповнити бюджет, над чим ми активно працювали і, як бачите, на 256 мільйонів гривень недотягнули", - заявив Брезвін.

Він також зазначив, що "особливу тривогу викликає той факт, що до кінця року податкова не виконає показники на 6 мільярдів гривень".

"Уже за підсумками семи місяців на 2 мільярди гривень не виконаний план надходжень до загального фонду бюджету. Із запланованих на серпень 7,256 мільярда гривень, невиконано – 1,5 мільярда гривень. Ми прийняли ряд заходів у роботі з великими платниками і забезпечили в серпні надходження 7 мільярдів гривень, яких податкова служба давно не досягала", - відзначив він.

Брезвін не став критикувати колишнє керівництво ДПАУ, однак, деякі показники, за його словами, викликають тривогу.

"Наприклад, 5,9 мільярдів гривень переплат, що існували до моменту зміни керівництва. Або, скажемо, у Держказначействі зараз за рішенням судів лежить 700 мільйонів гривень для відшкодування ПДВ. І, що цікаво, це фірми, які не мають відношення до реального відшкодування, а створені для відмивання бюджетних грошей. І, на жаль, ряд працівників податкових служб зайняли позицію спостерігача в цьому процесі ", - відзначив новий голова ДПАУ.

Брезвін повідомив, що за серпень відшкодовано 1,152 мільярда гривень ПДВ.

"Вибіркового відшкодування ніколи не було. Сьогодні такі умови, коли зменшилися темпи зростання виробництва, зменшився експорт, а суми заявленого ПДВ ростуть непропорційними темпами. Тому ми повинні відокремити товаровиробників, оптових торговців та трейдерів від тих, хто створює імітацію діяльності для відшкодування. Рівень витонченості росте", - відзначив голова податкової.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування