Поляки вирішили підтримати українську демократію 4-ма мільйонами

Четвер, 7 вересня 2006, 11:33

До кінця року уряд Польщі витратить майже 4 мільйони євро на підтримку демократії в Україні.

Ці гроші, виділені з бюджетного резерву польського уряду, надійдуть до польських неурядових організацій та їхніх партнерів в Україні, повідомляє Радіо "Свобода".

За словами заступника міністра закордонних справ Павла Коваля, таким чином через два роки після свого вступу до Євросоюзу поляки віддають світові своєрідний борг.

“Польща як член Євросоюзу намагається передавати певні фонди на допомогу і розвиток. Ми хочемо, щоб якнайбільше цієї допомоги потрапляло до наших сусідів - України та Білорусі. Звідси такий великий відсоток у загальних фондах", - сказав він.

"Нам здається, що наш пріоритет - це співпраця суспільств, так званих, звичайних людей, осіб, які не займаються політикою, мають свої справи, проекти. Саме тут успішно закладається польсько- українська співпраця”, - додав Коваль.

За словами урядовця, гроші надійдуть до так званих неприбуткових неурядових організацій, зокрема їх отримає польський Фонд Стефана Баторія, який має партнерів в Україні.

За словами представниці Фонду Юстини Янішевської, це будуть переважно проекти підтримки обміну молоді між Польщею та Україною.

"Багато проектів, які належать до органів місцевого самоврядування, також із, так званих, європейських тем”, - сказала вона.

Загалом на міжнародну допомогу польський уряд виділив 41 мільйон євро, 70% цієї суми потрапить до східних сусідів Польщі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування